Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Γενικά

Η δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων της παρούσας ιστοσελίδας www.votreparfum.gr ανήκει εξ ολοκλήρου στην ατομική επιχείρηση Στρατηγοπούλου Κυριακή (με διακριτικό τίτλο Votre Parfum) και ΑΦΜ: 153232018, ΔΟΥ Ε’ Θεσσαλονίκης με έδρα στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης, οδός Παπανδρέου 65. («υπεύθυνος επεξεργασίας»).

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού μας καταστήματος υπόκειται στους όρους της παρούσας, καθώς και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η παρούσα αφορά τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από εσάς είτε από τη χρήση του ηλεκτρονικού μας καταστήματος είτε από την με οποιοδήποτε άλλο μέσο επικοινωνία (πχ. Τηλεφωνικά ή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης).

Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σημαντική για εμάς για το λόγο αυτό μεριμνούμε για την προστασία των δεδομένων σας που συλλέγονται, επεξεργάζονται και χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και κατά τη λήψη και την παράδοση των παραγγελιών σας.

Σε περίπτωση που οδηγηθήκατε στην ιστοσελίδα μας μέσω συνδέσμου (link) από άλλους δικτυακούς ιστότοπους, δεν φέρουμε ευθύνη για τους όρους διαχείρισης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων που αυτοί ακολουθούν.

Η παρακάτω πολιτική μπορεί να επικαιροποιείται και για το λόγο αυτό σας προτρέπουμε να τη συμβουλεύεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

Σκοπός επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων

Οποιοσδήποτε επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί ελεύθερα στην ιστοσελίδα μας χωρίς να δώσει καμία προσωπική πληροφορία. Προκειμένου όμως να διενεργηθεί οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος μας θα ζητηθεί η γνωστοποίηση από πλευράς σας κάποιων προσωπικών σας στοιχείων οικειοθελώς. 

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας:

 • για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και την επεξεργασία των παραγγελιών σας, δηλαδή για τη λήψη της παραγγελίας, την τιμολόγηση και την παράδοση αυτής.
 • για να σας ενημερώσουμε για τις υπηρεσίες μας, τα προϊόντα μας και τυχόν εκπτώσεις και προσφορές
 • για να επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να απαντήσουμε σε σχετικές ερωτήσεις σας, να σας ενημερώσουμε για την πορεία της παραγγελίας σας ή να σας παρέχουμε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με αυτήν.
 • για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε, μέσω της άντλησης πληροφοριών σχετικά με την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα και την ανάλυση της συμπεριφοράς σας ως καταναλωτές 
 • για τους σκοπούς της τεχνικής διαχείρισης και ανάπτυξης της ιστοσελίδας
 • για να διαφημίσουμε τα προϊόντα μας στην ιστοσελίδα μας
 • για να δημιουργήσουμε ανώνυμα στατιστικά στοιχεία για χρήστες ηλεκτρονικών καταστημάτων

Για την εξυπηρέτηση των παραπάνω σκοπών, ενδέχεται να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικώς, ή μέσω SMS.

Ποια δεδομένα συλλέγουμε

Η επιχείρηση μας συλλέγει και τηρεί αποκλειστικά και μόνο τα προσωπικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και παρέχονται από εσάς οικειοθελώς στα πλαίσια της επικοινωνίας μας ή κατά την εγγραφή σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα ή κατά την εκτέλεση συναλλαγής από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Οι πληροφορίες που ενδέχεται να ζητηθούν από τους χρήστες είναι ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), ένα όνομα χρήστη (username) και ένας κωδικός πρόσβασης (password). Για την εκτέλεση παραγγελίας θα ζητηθεί η διεύθυνση σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας (διεύθυνση και τηλέφωνο). Τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την πληρωμή με πιστωτική κάρτα επεξεργάζονται σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας και δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτά. Αν δηλώσετε ως διεύθυνση αποστολής μιας παραγγελίας μία διαφορετική διεύθυνση από αυτή της χρέωσης, θα συλλέξουμε τα απαραίτητα στοιχεία για την αποστολή της παραγγελίας, δηλαδή το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση αποστολής.

Συλλογή στοιχείων ανηλίκων: Η επιχείρηση αντιλαμβάνεται πλήρως την σημασία της προστασία προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων, ειδικά στο διαδίκτυο. Επιδίωξή μας είναι να μην προβαίνουν οι ανήλικοι σε συναλλαγές χωρίς τη συγκατάθεση του/των γονέα ή του νομίμου κηδεμόνα τους. Κατ’ επέκταση δεν συλλέγουμε δεδομένα που προέρχονται εν γνώση μας από ανήλικα άτομα.

Νομιμότητα της επεξεργασίας

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων πραγματοποιείται πάντα υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει νόμιμη βάση.

Τα στοιχεία που επεξεργαζόμαστε είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση της μεταξύ μας σύμβασης, δηλαδή για να λάβουμε την παραγγελία σας, να τιμολογήσουμε, να σας στείλουμε επιβεβαίωση της παραγγελίας και της πληρωμής σας και τέλος να σας αποστείλουμε τα προϊόντα.

Σε κάποιες περιπτώσεις θα ζητήσουμε την συγκατάθεση σας για να επεξεργαστούμε τα προσωπικά δεδομένα ώστε να σας στείλουμε εξατομικευμένες προσφορές ή ενημερωτικά μηνύματα σχετικά με προϊόντα μας.

Ενδέχεται επίσης να θεμελιώνουμε έννομο συμφέρον για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, όπως για να βεβαιωθούμε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας εμφανίζεται στον υπολογιστή σας ή το τάμπλετ σας κανονικά ή για να επιβεβαιώσουμε ότι η αλληλογραφία μας για σκοπούς εμπορικής προώθησης ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντά σας ή για να επιλύσουμε τυχόν μεταξύ μας διαφορές στο βαθμό που το δικό μας έννομο συμφέρον δεν υπερτερεί και δεν αντιβαίνει στα δικά σας συμφέροντα.

Τέλος, ενδέχεται να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα σε συμμόρφωση προς κάποια νομική υποχρέωση, πχ. για φορολογικούς σκοπούς ή για παρέχουμε πληροφορίες σε ένα δημόσιο φορέα.

Σε ποιους γνωστοποιούνται

Θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους σκοπούς όπως αναλυτικά περιγράφονται παραπάνω, δηλαδή την παροχή των υπηρεσιών και την πώληση των προϊόντων μας. Δεν συλλέγουμε ούτε επεξεργαζόμαστε περισσότερους ή άλλους τύπους προσωπικών δεδομένων από ό,τι είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση του σκοπού μας.  Οποιοδήποτε στοιχείο ταυτοποίησής σας παραμένει αυστηρά απόρρητο και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί από τρίτους.

Ορισμένα από τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να διαβιβαστούν σε τρίτους συνεργάτες μας, όπως στις εταιρείες Courier για την αποστολή των παραγγελιών σας, ή σε παρόχους υπηρεσιών ΙΤ και τεχνολογίας cloud για τη λήψη των αναγκαίων αντιγράφων ασφαλείας. Η διαβίβαση αυτή γίνεται για συγκεκριμένους σκοπούς, ενώ οι συνεργάτες μας ελέγχονται για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τους έχουμε επιλέξει διότι ανταποκρίνονται στα αυστηρά μας πρότυπα επεξεργασίας δεδομένων και ασφαλείας. Γνωστοποιούμε μόνο τα προσωπικά δεδομένα που τους επιτρέπουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Επιπλέον όλοι οι συνεργάτες μας, όπως και το προσωπικό μας δεσμεύονται από ρήτρες τήρησης εχεμύθειας σε σχέση με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των πελατών μας. 

Για λόγους προστασίας των δεδομένων σας, σας παρακαλούμε να μην κοινοποιείτε ποτέ τον κωδικό αριθμό της παραγγελίας σας σε κανέναν και με κανένα μέσο. Τέλος, τα τηρούμενα στοιχεία δύνανται να κοινοποιηθούν στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νόμιμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες διατάξεις.

Περίοδος διατήρησης δεδομένων

Η επιχείρηση διατηρεί μόνο τα στοιχεία που απαιτούνται για την εκτέλεση, την τιμολόγηση και την αποστολή της παραγγελίας σας για το προβλεπόμενο από το νόμο ελάχιστο χρονικό διάστημα. Τα υπόλοιπα στοιχεία σας διατηρούνται για χρονικό διάστημα 5 ετών για διευκόλυνσή σας σε περίπτωση που θελήσετε να επαναλάβετε την παραγγελία σας και διαγράφονται αμέσως μετά.

Social Media

Η σελίδα Votre Parfum στο facebook είναι δημιουργία της ατομικής μας επιχείρησης και έτσι είμαστε από κοινού υπεύθυνοι επεξεργασίας μαζί με την Facebook Inc η οποία διαχειρίζεται το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το ίδιο ισχύει και για το προφίλ @votre_parfum_neapoli στο Instagram.

Σκοπός της επεξεργασίας των δεδομένων σας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η ενημέρωση σας για τα νέα προϊόντα, τις προσφορές μας καθώς και η επικοινωνία μαζί μας. Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας (unlike/unfollow).

Εάν επιλέξετε από την ιστοσελίδα μας το «κουμπί» που φέρει την ένδειξη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης (social media plug in) μεταφέρεστε στις σελίδες μας στα αντίστοιχα κοινωνικά δίκτυα. Για την επεξεργασία που πραγματοποιεί η Facebook Inc καθώς και για τη διαβίβαση των δεδομένων σας παρακαλούμε συμβουλευτείτε τους όρους χρήσης και την πολιτική προστασίας δεδομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος για στατιστικούς λόγους, συλλέγουμε ανώνυμα δεδομένα σχετικά με την περιήγηση των χρηστών στην ιστοσελίδα μας.

Μέτρα ασφαλείας

Η επιχείρηση μας και οι εκτελούντες την επεξεργασία εφαρμόζουν όλα τα εύλογα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από οποιαδήποτε μη επιτρεπόμενη πρόσβαση ή αποκάλυψη, απώλεια ή κακή χρήση, και αλλαγή ή καταστροφή. Τα μέτρα συντελούν επίσης στο να πιστοποιείται ότι τα στοιχεία αυτά είναι ακριβή και χρησιμοποιούνται σωστά. Η σύνδεσή σας είναι ασφαλής διότι χρησιμοποιεί τεχνολογία SSL (Secure Socket Layer).  

Δικαιώματα πελατών

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ενημερωθείτε για το τι είδους προσωπικά δεδομένα διαθέτουμε για εσάς και επιπλέον να λαμβάνετε αντίγραφα αυτών.

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε ή και να αποκλείσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων εάν αμφισβητήσετε την ακρίβεια των πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς, εάν αντιληφθείτε ότι επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας με παράνομο τρόπο ή εάν δεν θέλετε πλέον να λαμβάνετε προωθητικά μηνύματα για προϊόντα και υπηρεσίες μας. Ωστόσο οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η διαγραφή των δεδομένων σας είτε επειδή υποχρεούμαστε εκ του νόμου να τα διατηρήσουμε για ορισμένο χρονικό διάστημα είτε επειδή τα δεδομένα απαιτούνται για την εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων απέναντί σας.

Στις περιπτώσεις που η επεξεργασία των δεδομένων σας βασίζεται στην συγκατάθεσή σας, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να την ανακαλέσετε.

Μέσα από την επιλογή Εργαλεία GDPR www.votreparfum.gr/gdpr-tools μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα που αποθηκεύουμε και να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες

 • Διόρθωση δεδομένων (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους συνδέσμους για να ενημερώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας αν δεν είναι ακριβή.)
 • Φορητότητα δεδομένων (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους συνδέσμους για να λάβετε όλα τα δεδομένα που αποθηκεύουμε)
 • Πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύνδεσμο για να ζητήσετε μια αναφορά που θα περιέχει όλα τα προσωπικά σας στοιχεία που αποθηκεύουμε στο κατάστημα μας)
 • Δικαίωμα στη λήθη – Αίτηση διαγραφής προσωπικών δεδομένων (Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή αν θέλετε να καταργήσετε τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε στο κατάστημά μας. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η διαδικασία θα διαγράψει τον λογαριασμό σας, επομένως δεν θα μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση σε αυτόν ή να τον χρησιμοποιήσετε ξανά.)

Αναλυτικές πληροφορίες για τα cookies που χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τέλος, έχετε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – www.dpa.gr) σε περίπτωση που θεωρείτε πως τα δεδομένα σας δεν τυγχάνουν σύννομης επεξεργασίας.

Για οποιαδήποτε απορία σας σε θέματα προσωπικών δεδομένων ή την υποβολή αιτημάτων σχετικών με τα ανωτέρω δικαιώματά σας, μπορείτε να απευθύνεστε στο [email protected]